uçak rötar tazminat hakkı

Uçak rötar tazminatı, geciken ya da iptal edilen uçuşlarda yolcuların talep edebilecekleri bir ödemedir. Başta Avrupa Birliği üyeleri olmak üzere pek çok ülke, uçak seferlerinde yaşanan ertelemeler için belirli haklar belirlemiştir. Söz konusu haklar, 261/2004 sayılı tüzükle düzenlenmiştir. Tazminat hükümleri, yolcuların bu tür durumlarla karşılaştıklarında haklarını korumalarını sağlamak için uygulanır.

Bunun yanı sıra tüzük; THY, Pegasus, AnadoluJet, SunExpress gibi hava yolu şirketlerinin uçuşları planlanan saatte gerçekleştirebilmeleri için önceden tedbir alınmasını da sağlar. Bu sayede uçuşlarda meydana gelen iptal ve gecikmelerin yolcular üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirgenmeye çalışılır.

Yolcular; Türkiye’ye, Türkiye’den ya da yurt içinde uçuşları olduğu takdirde “Hava Yolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Türkiye’de Geçerli Yönetmelik” koruması altına girer. Rötar, iptal gibi durumlarla karşılaştıklarında ya da overbooking sebebiyle uçağa binemediklerinde ise ilgili tüzük sayesinde varış noktasına ulaşırlar.

Bunun yanında yolcuların iptal ya da biniş redleri için Türk Lirası cinsinden olması şartıyla tazminat talep etme hakları mevcuttur. Türkiye’deki yolcu hakları, ülkedeki havaalanından kalkan tüm şirketler ve Türk firma aracılığıyla ülkedeki havalimanına gelen herkes için geçerlidir.

Havayolu şirketleri ile sorun yaşıyorsanız ve rötar yapan uçağınız için tazminat hakkı almak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçin.

Rötar Tazminatı Nedir?

Uçak rötar tazminatı, yolcuların, uçuşların planlanan saate göre gecikmesi durumunda kazanmış olduğu haklar arasında yer alır. AB’nin 261/2004 sayılı yönetmeliğine göre uçuşun iki saatten daha uzun süreyle gecikmesi halinde hava yolu şirketi, yolculara belirli miktarda tazminat ödemek zorunda kalabilir. Ödeme, yolculuğun mesafesine kıyasla değişiklik gösterir. Bununla birlikte hava yolu şirketinin sorumluluğu dışında olağanüstü durumlar söz konusuysa tazminat ödeme zorunluluğu ortadan kalkar.

Rötar tazminatı, uçuşun en az iki saat gecikmesinin yanı sıra uçağın içinde beklendiği hallerde de talep edilebilir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yönetmeliği’ne göre bu haktan yararlanmak için aşağıdaki durumlar söz konusu olmalıdır:

  • İç hatlar ve 1500 km’den daha kısa uçuşlar için en az iki,
  • 1500 ile 3500 km arasındaki uçuşlar için minimum üç,
  • 3500 km ve üzeri mesafeler söz içinse dört saat ya da daha uzun süreli bir gecikmenin yaşanması gereklidir.

Tazminat hakkı, yolcuların memnuniyetlerini koruma altına almasından dolayı oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra tazminat, ulusal ve uluslararası düzenlemelere dayanarak hava yolu şirketleriyle yapılan bilet sözleşmeleri çerçevesinde sağlanır. Bu sayede yolcuların, yasal ve sözleşmeye dayalı korunmalarını mümkün olur. Rötar tazminatının gerekli olduğunu ortaya koyan hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Rötarlar; başta konaklama, transfer, yeme içme gibi ek masrafları beraberinde getirir. Yolcular, hiç hesapta olmayan maddi kayıplarla karşı karşıya kalabilir. Tazminat sayesinde söz konusu zararlar telafi edilir.
  • Uçuşlardaki gecikme, yolcuların planladıkları seyahatlerini tamamlayamamalarına ve önemli randevularını kaçırmalarına neden olabilir. Uçak rötar tazminatı, yolcuların yaşamış olduğu zaman kaybının olumsuz etkilerini ortadan kaldırır.
  • Yaşanan rötar sebebiyle stresli ve sinirli bir yolculuk geçiren yolcular, tazminat alarak manevi rahatlığa erişir.
  • Tazminat yükümlülüğü, hava yolu firmalarını uçuşlarını zamanında gerçekleştirmeye zorlar.

Uçak rötarı tazminatı; havacılık sektöründe dengeli, adil ve şeffaf bir ortamın korunmasına katkıda bulunur. Yolcuların haklarını ve refahını gözeterek firmaları daha iyi hizmet vermeye teşvik eder.

uçağı rötar yapan bir adam havaalanında elinde valiziyle üzgün bir şekilde bekliyor

Hava Yolu Seyahati Yolcu Hakları

Hava yolu seyahati sırasında yolcuların, ulusal yasal düzenlemeler ve uluslararası anlaşmalar tarafından belirlenen bazı hakları mevcuttur. Bilgilendirilme, bilet iadesi ve iptal, uçuş güvenliği, bagaj gibi haklar; bireylerin korunması açısından önemlidir. Bunun yanı sıra yolcular, uçuşta meydana gelen gecikmeler ve iptaller sebebiyle de tazminat talep edebilir. Ödeme; yolculuğun ve gecikmenin süresine, konuyla ilgili düzenlemelere göre belirlenir. Rötar durumunda yolcuların sahip olabileceği haklar ise şöyledir:

  • Hava yolu şirketi, uçuşun planlanan hareket zamanından en az iki saat gecikmesi halinde yolculara ikram ve haberleşme haklarını sunma mecburiyetine sahiptir.
  • İki ila üç saat arası rötar söz konusuysa bireylerin sıcak ve soğuk içecek, iki telefon görüşmesi, faks ya da e-posta gönderimi hakkı mevcuttur. Üç saat ve üzeri gecikmelerde yemek ya da kahvaltı verilmesi de şarttır.
  • Gecikme süresinin en az beş saat olması halinde yolcunun bilet ücretini ya da başlangıç noktasına götürülmesini isteme hakkı vardır. Bunun yanında beklenen hareket saati, planlanan zamana kıyasla geciktiyse tüketicilerin ücretsiz barınma ve ulaşım hakkı da mevcuttur.
  • Uçuşu iptal edilen yolcu, dilediği takdirde bilet ücretinin iadesini isteyebilir. Aynı zamanda uygun göreceği tarihte güzergah değişikliği yapılmasını da talep edebilir. Bunun yanında hava yolu şirketi yolculara; ikram, konaklama, ulaşım ve haberleşme hakkı sağlamakla yükümlüdür.
  • Bireyler, seyahatin iptali kendilerine en az bir hafta önceden haber verilmediği ve belirtilen süre içerisinde güzergah değişikliği teklifi yapılmadığı takdirde tazminat alma hakkına sahiptir.
  • Hava yolu şirketi, uçuş için gerekli belgeleriyle zamanında havalimanına gelen ancak arz fazlalığı sebebiyle kabul edilmeyen yolcular varsa rezervasyonundan vazgeçecek gönüllüler bulmak için arayışa girer. Böyle durumlarda bireylere, bilet ücreti iadesi ya da uygun göreceği başka bir tarihte aynı şartlar altında güzergah değişikliği yapılması fırsatı sunulur.
  • İradesi dışında uçuşa kabul edilmeyen yolcular; tazminat, bilet ücreti iadesi, güzergah değişikliği, ikram, konaklama, haberleşme ve ulaşım hakkı talebinde bulunabilir.

Rötar durumunda mevzuatta yer alan talepler, yalnızca kısa süre önce gerçekleşen uçuşlar için geçerli değildir. Bireyler, 36 ay öncesine kadar olan uçuşlardan da tazminat alma hakkına sahiptir.

Mücbir Sebeplerden Kaynaklanan Aksaklıklar

Mücbir sebep; bir kişinin ya da kuruluşun iradesi dışında gerçekleşen, öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen durumlardır. Hukuk literatüründe ise sözleşmenin taraflarından birinin sorumluluklarını yerine getirmesini zorlaştıran doğal afetler ya da grev ve savaş gibi olayları ifade eden bir terimdir. Türkiye’deki uçak yolcu hakları, hava yolu firmasının hatası sebebiyle gerçekleşen aksaklıklar ve şirketin kontrolü dışındaki durumlar olmak üzere iki kategoriye ayrılır.

Savaşlar, terör tehdidi, kötü hava şartları ve yanardağ patlaması; mücbir sebep örnekleri arasında yer alır. Bireyler, uçuş sırasında karşılaştıkları rötar ve biniş reddi gibi sorunların hava yolu şirketinin elinde olmayan aksaklıklardan kaynaklandığı hallerde tazminat isteme hakkına sahip değildir. İlgili firma, yalnızca yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve ileriye dönük ulaşımlarını yerine getirmekten sorumludur.

Uçuşlarla ilgili herhangi bir gecikme ya da iptal için tazminat ödenip ödenmeyeceğini belirlemek her zaman kolay değildir. Her durum ayrı bir şekilde değerlendirilirken bazı hususlar da göz önünde bulundurulur. Örneğin; mücbir sebebin ne kadar öngörülebilir olduğu, gecikme ya da iptalin süresi, hava yolu firmasının yolculara sunduğu alternatifler dikkate alınır. Hava yolu şirketi, mücbir sebeplerden dolayı yolcunun mağdur olduğu durumlarda iletişim imkanları, otel konaklaması, yeme- içme alternatifleri, bilet iadesi, farklı bir uçuşa yönlendirme olanağı sunmak zorundadır.

overbooking hakları

AB Dışı Vatandaşlar Overbooking Rötar Tazminatını Talep Edebilir mi?

Çifte rezervasyon olarak bilinen overbooking, uçağın normal yolcu kapasitesinden daha fazla koltuk satışı gerçekleştirilmesidir. Hava yolu şirketleri; bilet iptali, geç kalma, check-in yapmama gibi sebeplerin neden olduğu zararı azaltmak için böyle bir önlem alır. Overbooking durumunda rezervasyon yapan yolcuların bir kısmı gelmese dahi uçağın tam kapasiteyle çalışması söz konusudur. Çifte rezervasyon, her ne kadar avantajlı bir uygulama olsa da hava yolu firmalarının risk alması anlamına gelir. Bu sebepten dolayı uçağa alınmayan yolcuların sahip oldukları haklar aşağıdaki gibidir:

  • Yeme içme ve konaklama giderlerinin karşılanması
  • 100 ile 600 Euro arasındaki overbooking tazminatının ödenmesi
  • Süre kısıtlaması olmadan telefonla görüşme imkânının sunulması
  • Yeni bir sefer ayarlanması

Yolcular, overbooking sebebiyle maddi ve manevi anlamda zarara uğramışsa Yargıtay kararıyla hava yolu firmasına dava açma hakkına sahiptir. Bunun yanı sıra overbooking tazminatıyla ilgili bilinmesi gereken diğer hususlardan şu şekilde bahsedilebilir:

  • Yolcu, uçağın kalkışına 45 dakika kalmasına rağmen check-in yapmadığı takdirde talepte bulunamaz.
  • C. kimlik belgesi ya da pasaport olmadan yolculuk gerçekleştirenlerin yapmış oldukları tazminat isteğine olumsuz cevap verilir.
  • Overbooking tazminatı, iç hatlarda 100, dış hat uçuşlarda ise 250-600 Euro arasında değişir.
  • Hava yolu firması, 0-1500 km uçuşlarda iki, kısa mesafeli seyahatlerde üç, 3501 km ve üzeri yolculuklarda dört saat içerisinde yolcuya alternatif uçuş seyahat teklif ederse tazminat miktarını %50 oranında düşürebilir.

Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerde faaliyet gösteren hava yolu şirketleri, yolculara bazı durumlarda tazminat ödemek zorunda kalabilir. AB tüketici hakları yönetmelikleri, overbooking ve rötar gibi olağanüstü hallerde ödeme talep etme hakkının olduğunu belirtir. Uçuşun ne kadar geciktiği, yolcunun bilgilendirilme şekli ve rötara sebep olan faktörler, tazminat ödenip ödenmeyeceğini belirler. Bunun yanında AB dışı vatandaşlar da overbooking rötar tazminatını talep etme hakkına sahiptir.

Yolcu, vatandaşı olduğu ülkeden bağımsız bir şekilde AB üyesi devletlerdeki uçuşta overbooking ya da rötar sebebiyle mağdur olursa Avrupa Tüketici Hakları Yönetmeliği kapsamında tazminat talep etme hakkına sahiptir. Ancak her vakanın detayları farklı olduğu için ilgili yönetmeliklerin ve hava yolu şirketinin belirlemiş olduğu prosedürlerin doğru bir şekilde incelenmesi gerekir.

uçağı rötar yapan bir adamın endişeli bekleyişi

Uçak Rötar Tazminat Hesaplama

Uçak rötar tazminatı, uçuş mesafesine ve gecikme süresine göre belirlenir. AB mevzuatına göre oluşturulan genel hesaplama tablosunu aşağıda inceleyebilirsiniz:

Gecikme Süresi1.500 Km’ye Kadar Uçuşlar1.500- 3.500 Km Uçuşlar3.500 Km’den Fazla Uçuşlar
2 saatten az
2-3 saat250 Euro250 Euro250 Euro
3-5 saat250 Euro400 Euro400 Euro
5 saat ve üzeri250 Euro600 Euro600 Euro

Yukarıdaki tabloda minimum tazminat tutarları yer almaktadır. Hava yolu şirketleri, bazı durumlarda yolculara ek ödeme yapabilir. Gecikme süresi, uçağın planlanan varış saati dikkate alınarak hesaplanır. Yolcunun tazminat alabilmesi için uçağın AB’den kalkmış ya da AB’ye varmış olması gerekir. Bunun yanı sıra rötarın doğal afetler, terör saldırıları, hava şartları gibi mücbir sebeplerden kaynaklı olmaması da şarttır.

Uçak gecikme tazminatı almak isteyen yolcular, ilgili tutarı hesaplamak için çevrim içi araçlardan yararlanabilir. Ayrıca bireyler, AirHelp, Compensair ve Flightright gibi internet siteleri ziyaret edip tazminat hesaplama noktasında destek alabilir. Uçuş bilgilerinin eksiksiz bir şekilde girilmesinin ardından tazminat hakkının olup olmadığı ve varsa tutarı hakkında detaylı bilgi alınabilir. Bunun yanında söz konusu mağduriyetle karşı karşıya kalan bireyler, AB Ulaştırma Komisyonu’nun internet sitesi aracılığıyla overbooking ve rötar tazminatıyla ilgili önemli hususları öğrenebilir. Aynı zamanda tüketici koruma kuruluşu aracılığıyla da hak talebinde bulunulabilir.

Uçuş İptali Tazminatı Ne Kadar?

Uçuş iptali tazminatı, hava yolu şirketinin seyahati iptal etmesi durumunda yolculara yapmış olduğu bir ödemedir. Tazminat tutarı, Avrupa Birliği (AB) mevzuatı tarafından düzenlenir ve iptal edilen yolculuğun mesafesi dikkate alınarak belirlenir. 1.500 km’ye kadar 250, 1.500- 3.500 km için 400, 3.500 km’den daha fazla uçuşlar içinse 600 Euro ödeme gerçekleştirilir.

Tazminat hakkı elde etmek isteyen yolcular, bazı hususları göz önünde bulundurmalıdır. Örneğin; uçağın AB üyesi ülkelerden kalkması ya da AB’ye varması gerekir. Ancak bazı istisna ülkelerin de listede yer alabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Bunun yanı sıra iptalin olağanüstü sebeplerden kaynaklanmaması da şarttır. Yolcuların uçuş iptali tazminatı dışında aşağıdaki hakları da mevcuttur:

  • Ücretsiz bilet iadesi
  • Alternatif uçuşa yönlendirme
  • İçecek ve yiyecek
  • Otel konaklaması (gerekli olduğu takdirde)
  • Telefon, faks, e-posta gibi iletişim imkânları
  • Bazı durumlarda manevi tazminat

Uçuş iptali tazminatı almak isteyenler, hava yolu firmasına yazılı olarak ya da internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilir. Eğer tazminat talep edilen firma Türkiye menşeli bir hava yolu şirketi ise ilk olarak ilgili işletmeyle iletişime geçmeniz gerekir. Firma ile herhangi bir ortak noktada buluşulmadığı takdirde yolcuların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile iletişime geçip tazminat talep etme hakları mevcuttur.

Uçak bileti, iptal bildirimi gibi önemli belgelerin saklanması ve bu süreçte karşı tarafa sunulması gereklidir. Yolcu, uçuş iptali tazminatı için başvurduğu hava yolu şirketinden olumlu cevap alamadığı takdirde hakkını farklı şekilde de arayabilir. Özellikle tüketici hakları konusunda uzman avukattan hukuki destek almak önemli bir husustur.

uçağı rötar yapan adam havaalanında uzanmış bekliyor

Uçuş Tazminatı Nasıl Alınır?

Uçuş tazminatı alma süreci belirli kurallara tabidir. Bu süreçte yaşanılan sorunun doğası ve yerel düzenlemelere göre hareket etmek önem taşır. Yolcunun iptal, rötar ya da aşırı rezervasyon durumlarında böyle bir hakkı mevcuttur. Bunun yanı sıra rötar tazminat hakkı olan bireylerin izlemesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Yolcu, uçuşu düzenleyen hava yolu şirketiyle irtibat kurmalı ve yaşadığı problemi yazılı olarak aktarmalıdır. İlgili yazının sonuna “Mevzuatta belirtilen hakların tarafıma iadesini talep ediyorum” cümlesini eklemelidir.
  • Tazminat talebinde bulunmak isteyen yolcunun bazı belgelere ihtiyacı olacaktır. Uçuş bileti, rezervasyon onayı, problemin ne olduğunu açıklayan iletişim geçmişi ve varış zamanını gösteren dökümanlar buna örnektir.
  • Yolcu, hava yolu şirketinin kendisine vereceği tazminat talep formunu doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurmalı, gerekli belgelerle firmaya iletmelidir.
  • Hava yolu firması, yolcunun talebini aldıktan sonra kısa süre içerisinde geri dönüş sağlar. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde rötar yapan uçak için tazminat hakkı kazanılır.
  • Tazminat talebi reddedilen ya da kendisine ulaşan cevaptan memnun kalmayan bireyler, hukuki destek alabilir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi ziyaret edilerek buradaki Yolcu Hakları Formu doldurulabilir. Bunun yanı sıra tüketici hakları konusunda uzman bir avukattan yardım alınabilir.

Uçak rötar tazminatı almak isteyen ancak uçuş bilgilerini unutan bireyler, hava yolu firmasının sitesini ziyaret edebilir. Üyelik bilgileriyle sisteme giriş yapıp geçmiş rezervasyonlarını görüntüleyebilirler. İsterseniz bu kapsamlı işlemi sizler adına biz yürütebiliriz. Ankara İdari Avukatlarımız sizlere her konuda destek olmak için hazırdır.

Uçak Gecikme Tazminatı Başvurusu

Uçak rötarı; yolcuların maddi ve manevi sıkıntılar yaşamalarına, mağdur olmalarına neden olan bir sorundur. AB mevzuatı, söz konusu sorunla karşı karşıya kalan yolculara başta tazminat olmak üzere pek çok hak sunar. Uçak rötar yaparsa tazminat almak isteyen yolcuların izlemesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Yolcu, ilk olarak tazminat başvurusu için gerekli olan belgeleri toplamalıdır. Söz konusu dokümanlar arasında uçak bileti, biniş kartı, pasaportun bir kopyası yer alır. Bunun yanı sıra hava yolu şirketinden alınması gereken gecikme bildirimi de istenilen dökümanlar arasındadır.
  • Tazminat talebinde bulunmak isteyen yolcular, hava yolu şirketlerinin internet sitelerindeki çevrim içi tazminat talep formlarını doldurabilir. Aynı zamanda firmaya yazılı olarak başvuruda bulunma seçenekleri de mevcuttur. Uçuş bilgisi, gecikme süresi ve talep edilen tazminat miktarı hava yolu şirketine bildirilmelidir.
  • Hava yolu firması, yolcunun başvurusunu değerlendirir ve 2-8 hafta içerisinde cevap verir. Tazminat talebinin kabul edilmesi halinde ilgili tutar, kişinin hesabına yatırılır. Yolcu, olumsuz cevapla karşılaşırsa hakkını farklı şekilde arayabilir.

Hava yolu ulaşımını tercih edenler, AB yolcu haklarını mutlaka öğrenmelidir. Bununla birlikte gecikmenin nedenini belgelemeleri de önemlidir. Örneğin; havalimanındaki bir duyuru sebebiyle rötar yaşandıysa ilgili olayın fotoğrafı çekilmelidir. Aynı zamanda yolcuların kendileriyle benzer sıkıntıdan mustarip olan kişilerle görüşmeleri ve tanık ifadeleri toplamaları faydalı olabilir. Uçak gecikme tazminatı süreci zaman aldığı için ilgili süreçte sabırlı olmak gerekir. Uçak rötar tazminatı almak isteyenler, hava yolu firmasıyla anlaşmazlık yaşadıkları takdirde yasal yollara başvurabilir. Yolcuların yapmaları gerekenlerden bir kısmı aşağıdaki gibidir:

  • Hava yolu firmasının reddetme gerekçesi dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Verilen olumsuz cevabın yasal bir temele dayanıp dayanmadığına bakılmalıdır. Gerekçede tutarsızlık ya da hata olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Uçuşun AB’den kalkıp kalkmadığı ve AB’ye varıp varmadığı teyit edilmelidir. Mücbir sebep olup olmadığı araştırılmalıdır. Bununla birlikte gecikme süresinin tazminat almayı gerekli kılacak kadar uzun olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Firmanın kararına yazılı olarak itiraz edilebilir. İlgili mektupta reddetme gerekçesine katılmama sebebi ve tazminat alma hakkının olduğuna dair kanıtlar yer almalıdır. Aynı zamanda gecikmeyle ilgili tüm dökümanlara yer verilmelidir.
  • Hakkını profesyonel bir şekilde savunmak isteyenler, hukuki destek almak için arayışa girmelidir. Birçok tüketici koruma kuruluşu, uçak rötar tazminatı talepleri için yardım sunar. Bununla birlikte alanında uzman bir avukat, yolcunun yasal haklarını değerlendirir ve dava açmasına yardımcı olur.

Uçak rötar tazminatı talebi olan yolcu, itiraz mektubunu zamanında göndermelidir. Konuyla ilgili sahip olduğu tüm belgelerin bir kopyasını saklamalıdır. Hava yolu firmasının cevabını takip etmeli, gerekli gördüğü takdirde yasal işlem başlatmaya hazır olmalıdır. Bununla birlikte rötar tazminatı isteme süreci zaman alabilir. Bu nedenle bireyler, haklarını bilmeli ve kendini savunmak için gerekli adımları atmalıdır.

rötar yapan uçağı bekleyen bir kız

Sıkça Sorulan Sorular

Uçak Kaç Saat Rötar Yaparsa Tazminat Alınır?

Uçak rötarında tazminat alma hakkı, gecikme süresine ve uçuş mesafesine göre değişir. Yolcuların iki saatten daha az rötarlarda böyle bir hakkı yoktur. İki ile üç saat arası gecikmelerde hava yolu şirketinin sunduğu ek hizmetlere bağlı olarak tazminat talep edilebilir. Gecikme süresinin üç saat ve üzeri olduğu hallerde tazminat hakkı mevcuttur.

Tazminat Talepleri Ne Kadar Süre İçin Geçerlidir?

Uçak rötar tazminatı talepleri için kesin bir zamanaşımı süresi bulunmaz. AB mevzuatı kapsamında hakkını kullanmak isteyenler, taleplerini üç yıl içerisinde yerine getirmek zorundadır. Bunun yanı sıra ulusal mevzuat ve hava yolu firmasının politikası da zamanaşımı süresi üzerinde etkili olur. Rötar ya da overbooking gibi bir sorunla karşılaşanların vakit kaybetmeden harekete geçmeleri önemlidir.

Uçuş Kesintisinden Ne Kadar Sonra Tazminat Talep Etmeliyim?

Uçak gecikme tazminatı talep etmek isteyenlerin önünde kesin bir süre sınırı yoktur. AB mevzuatına göre yolcuların en çok üç yıl içerisinde tazminat için başvuruda bulunmaları gerekir. Bunun yanında yolcunun ülkesinin kanunlarındaki düzenlemeler ve hava yolu şirketinin bireysel politikası da belirleyicidir.

Uçak rötar tazminatı almak için bizimle hemen iletişime geçin.

İletişim

KategoriDanışmanlık